Bordes De Nieuwe Context Industriële gangen, hallen & trappenhuizen Hout Hout
Bordes De Nieuwe Context Industriële gangen, hallen & trappenhuizen Hout Hout

Entree

Ter plaatse van de bestaande voordeur is een volledige opening door het hoofdhuis gemaakt naar de nieuwe uitbreiding. Bij doorkomst van de hal is een tussenruimte van waaruit alle vertrekken bereikbaar zijn.

Haard
De haard vormt haast letterlijk de spil van dit woonhuis. Zowel constructief als visueel verbindt zij alle functies van de uitbreiding. De keuken ligt twee treden hoger in het bestaande woonhuis. Vanuit hier is een visuele en fysieke verbinding door het hele huis. Vanaf de keuken, door de zitkamer naar het dakterras aan de achterzijde.

Slaap- & Studeerkamer
De uitbreiding verruimt ook de eerste verdieping van het hoofdhuis. Er is in de bestaande vertrekken een badkamer en logeerzolder gesitueerd. In de aangrenzende uitbreiding ligt een slaapkamer met studieruimte. Beide verbonden aan een tweede dakterras.

Uitbreiding
Bij binnenkomst is het materiaalverschil in de verte zichtbaar. Het bestaande deel is in terughoudend pleisterwerk uitgevoerd. De nieuwe uitbreiding neemt een andere houding aan. Het is uit pragmatisch metselwerk opgetrokken en visualiseert een eenvoudige en heldere manier van bouwen. Dezelfde pragmatische manier waarmee het hoofdhuis in Hulsberg rond 1914 uit mergel is opgetrokken.

Kleur: Wit
Materiaal: Hout
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt