De poortwoning: woonkamer door architectenbureau jules zwijsen, modern | homify
< >
De poortwoning:  Woonkamer door Architectenbureau Jules Zwijsen, Modern
< >
De poortwoning:  Woonkamer door Architectenbureau Jules Zwijsen, Modern
< >
De poortwoning:  Woonkamer door Architectenbureau Jules Zwijsen, Modern
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

Deze woning is de poortwoning-special in het plan Cronenburgh. De poort is vertaald in een transparante entreehal die doorzicht geeft naar de achterliggende tuin. Door de verbinding van de entreegevel met die van de bovenliggende woonkamer/keuken wordt de ‘poort’ een beeldbepalend en structurerend element in de woning. Ook in het interieur van de woning is de poort herkenbaar en bepalend; in een open trappenhuis is de volledige hoogte van de woning te ervaren en ontstaan meerdere ruimtelijke relaties tussen de verschillende verdiepingen.
De wens van de opdrachtgever om op de verdieping te wonen heeft geresulteerd in een woonkamer en keuken die via een aantal in hoogte verlopende terrassen verbonden is met het zonterras op de achterzijde van de kavel. De vormgeving van de tuin is een onlosmakelijk geheel geworden met de vormgeving van de woning. Door uitsnedes uit het woningvolume wordt de plasticiteit van de poortwoning benadrukt en ontstaat er tevens een op de ochtendzon gelegen terras grenzend aan de keuken/eetkamer.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.