Entree: huizen door hilberinkbosch architecten, | homify
Entree:  Huizen door HILBERINKBOSCH architecten,
Entree:  Huizen door HILBERINKBOSCH architecten,
Entree:  Huizen door HILBERINKBOSCH architecten,
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

Een groot kavel in een dennenbos met een hoogteverschil van 6 meter is een unicum in Nederland. De opdrachtgevers beseffen dat en vragen ons een woonhuis te ontwerpen wat de kwaliteiten van het kavel optimaal benut.

De verschillende onderdelen van de villa worden gesitueerd tegen deze noord- en oostrand van het bouwvlak, in en op het duin. Met de garage wordt een gecultiveerde hof omsloten, de enige plek op het kavel waar de mens de overhand heeft op de natuur. De belangrijkste woonruimtes van het huis bevinden zich op de verdieping, wat een optimale beleving van het bos garandeert. Door de ligging op het duin loop je tevens zo het bos in. In het duin geschoven en op maaiveldniveau bevinden zich de gastenkamers en het zwembad. De zwevende betonnen vloervelden, af en toe met elkaar verbonden door ruwe stenen muren, benadrukken de glooiingen en het karakter van het terrein. Materialen die vrij komen op de plek waar gebouwd gaat worden, worden zoveel mogelijk hergebruikt. Het gebouw vormt hierdoor nog meer een eenheid met de plek waar het gebouwd is. Een uniek gebouw voor een unieke plek.

LANDSCHAPSBUREAU Martien van Osch, bureau OSLO

FOTOGRAAF René de Wit

Credits: Fotografie: René de Wit
Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.