< >
Moderne tuinarchitectuur in luxe tuin, Sparq Tuinen Sparq Tuinen Moderne tuinen
< >
Moderne tuinarchitectuur in luxe tuin, Sparq Tuinen Sparq Tuinen Moderne tuinen

Na een verblijf van enkele jaren in het buitenland bleek de tuin bij terugkomst ernstig aan renovatie toe. Het zwembad, enkele karakteristieke bomen en sommige afscheidingen bleven gehandhaafd, voor de rest werd de tuin volledig opnieuw ingericht.

Moderne tuinarchitectuur

Het huis werd enkele jaren voorafgaand aan de tuinrenovatie door de vrouw des huizes ontworpen. Een uitdrukkelijke wens was dat de tuinarchitectuur aansloot bij de bouwkundige architectuur. Een heldere vlakverdeling van tegels, split, plantvakken en gazon sluit naadloos aan op de lijnvoering van het huis. De zijtuin is visueel dichtgemaakt met een hoge haag en een hardhouten poort, zodat er ruimte is gekomen voor een flink terras. Voor de keukenramen ligt nu een fraaie vijver die de tuin diepte geeft.

Tuinontwerp op maat

In de tuin zijn diverse zitplaatsen opgenomen. Het eetterras is ruim van opzet met een tafel voor acht personen van Tribú. Overdekt, tegen het huis aan, staan een aantal gestoffeerde fauteuils achter de zuilenpartij. Na het zwemmen is het goed zonnen op de vlonder bij het zwembad. En ergens verstopt aan de zijkant vinden we bij een veld van Lavendel een rustig leesplekje op het split.

Passende materialen

Het huis is opgezet in diverse grijstinten met een afwerking van grove stuuk. Als tegels is hier gekozen voor elementen van 1 x 1 meter uit gietbeton. Deze hoogwaardige tegels hebben een gladde afwerking en luxe uitstraling. Leuk detail is de rand van de vijver: deze is van brede stroken zink gemaakt. Ook het dak van het woonhuis heeft deze zelfde afwerking.

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt