< >
Flare® Studio Edwin de Kuiper Minimalistische keukens stekker,Kleine apparatuur
< >
Flare® Studio Edwin de Kuiper Minimalistische keukens stekker,Kleine apparatuur

Dit jaar sta ik met Marlike Schobben op de Dutch Design Week 2016 met het prototype van de Flare®.

Binnen onze samenleving oriënteren wij ons veelal op ons gehoor. Huishoudelijke apparaten zijn hierop afgestemd. Een waterkoker klikt uit, een magnetron, oven of vaatwasser piept als die klaar is. Voor mensen die doof of slechthorend zijn, zijn deze geluiden niet of nauwelijks te horen. Voor hen is een ander signaal nodig. Met ons product is dit eenvoudig op te lossen.

De Flare bestaat uit twee delen:

1. Een slimme stekker: geeft lichtsignalen af.

2. Een mobiele unit: geeft lichtsignalen en trillingen af.

De slimme stekker wordt gebruikt tussen het apparaat en het stopcontact. De stekker verandert van kleur als een huishoudelijk apparaat in gebruik of klaar is. De mobiele unit van de Flare kun je makkelijk bij je dragen en/of ergens neerzetten. De unit communiceert draadloos met de slimme stekker en kleurt op dezelfde wijze mee.Daarnaast bevat de unit een trilfunctie; de mobiele unit trilt als het huishoudelijk apparaat klaar is.

De mobiele unit herinnert doven en slechthorenden aan het uitschakelen van een huishoudelijk apparaat, zodat ze niet in de buurt hoeven te blijven. Je kunt bijvoorbeeld rustig aan tafel zitten en zien/ voelen wanneer de oven klaar is.

Credits: Edwin de Kuiper
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt