<
kindvriendelijk interieur voor het MDCK All-In Living Bedrijfsruimten Gezondheidscentra
<
kindvriendelijk interieur voor het MDCK All-In Living Bedrijfsruimten Gezondheidscentra

In het Spaarne Gasthuis is het eerste Multidisciplinair Centrum Kindermishandeling (MDCK) gevestigd; een centrum waar alle hulpverleners zich hebben verzameld onder één dak. Wij voelen ons zeer vereerd dat wij benaderd zijn om hiervoor een ontwerp te maken. Voor de inrichting van dit centrum hebben we het thema ‘bos’ (abstract) als leidraad gebruikt. Een bos omringt je met beschermende bomen, het prikkelt de fantasie (sprookjesbos) en de beer (die het centrum als mascotte gebruikt) kan erin voorkomen.

Voor de wachtkamer vonden wij het zeer belangrijk om veel privacy te creëren. Om dit te realiseren hebben wij huisjes ontworpen waarin ouders en kinderen zich kunnen terugtrekken, zonder geconfronteerd te hoeven worden met eventuele andere ouders die zich in de wachtkamer bevinden. Met hoge rugleuningen en wandjes hebben we een intieme en geborgen setting ontworpen. Daarnaast hebben we de ramen laten beplakken met een sereen bomenpatroon, waardoor er geen inkijk is. Maar we hebben er wel voor gezorgd dat er daglicht naar binnenkomt, want daglicht is van grote invloed op je gemoedstoestand. Tot slot zijn er uiteraard diverse speelelementen aanwezig die afleiding bieden aan de kinderen.

De verhoorkamer is een ruimte waarin de balans gevonden moest worden tussen rust en spel. In sommige gevallen is afleiding voor kinderen noodzakelijk, in andere gevallen mag er absoluut geen sprake zijn van afleiding. We hebben dit opgelost met maatwerk. Zo hebben we een magnetisch poppenhuis ontworpen, met veel toebehoren. We hebben onder meer poppetjes, interieuronderdelen en dieren laten maken, die met magneten op het huis geplakt kunnen worden. Dit kan de kinderen helpen bij het vertellen van hun verhaal. Maar als er absoluut geen afleiding in de ruimte aanwezig mag zijn, kunnen alle losse onderdelen worden weggeborgen, zodat er alleen een poppenhuis staat. Daarnaast hebben we voor deze ruimte een zitmeubel ontworpen waarop gezeten, gelegen en gespeeld kan worden. In dit meubel is veel opbergruimte, waarin los speelgoed weggeborgen kan worden indien noodzakelijk. Tot slot zijn er twee familiekamers waar gesprekken met ouders plaatsvinden. Wij vonden het heel belangrijk om hier een huiselijke en warme setting te creëren. Beide kamers hebben een verschillende zitmogelijkheid gekregen, waardoor er naar gelang de situatie voor een bepaalde kamer gekozen kan worden. In één kamer hebben wij een ronde eettafel geplaatst met een warmgekleurd kleed eronder. Door huiselijke toevoegingen, zoals een sfeervolle lamp, warmgekleurde stoelbekleding, kunst en een plant, wilden we een geborgen sfeer in de ruimte creëren. De kleurstelling in deze ruimte bestaat uit natuurlijke en aardetinten. De andere kamer heeft een bank en twee fauteuils, waardoor er in een meer relaxte en ontspannen sfeer gepraat kan worden. Het gebruikte kleurenpalet in deze kamer is pastel-paars.

Credits: All-in Living
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt