Unieke zwevende spilloze spiltrap in prachtige villa, EeStairs | Stairs and balustrades EeStairs | Stairs and balustrades Moderne gangen, hallen & trappenhuizen Hout Hout Trap,Gebouw,Hout,Armatuur,huis,Vloeren,Plant,Vloer,Houtbeits,hardhout
Unieke zwevende spilloze spiltrap in prachtige villa, EeStairs | Stairs and balustrades EeStairs | Stairs and balustrades Moderne gangen, hallen & trappenhuizen Hout Hout Trap,Gebouw,Hout,Armatuur,huis,Vloeren,Plant,Vloer,Houtbeits,hardhout

Een modern eigentijdse villa met een koloniale twist

Hamhuis architecten heeft met de hulp van EeStairs twee spectaculaire trappen gerealiseerd voor een prachtige villa in Dedemsvaart. Een modern strak huis met een eigentijdse interpretatie van een traditionele koloniale woning. Een bijzonder ontwerp dat perfect opgaat in de groene omgeving met bomen, weilanden en de kabbelende rivier de Reest.

Een moderne glaswand aan de achterzijde van het gebouw geeft een prachtig uitzicht over de weidse omgeving, waardoor binnen en buiten met elkaar worden verbonden. Verbinding was ook het uitgangspunt bij het ontwerp van de trap. Het resultaat is een spectaculaire zwevende spiltrap zonder een centrale kolom. Het is een moderne invulling van het koloniale erfgoed waarbij de uiterste grenzen zijn opgezocht.

De trap die de open leefruimte op de begane grond verbindt met de eerste verdieping, lijkt op het eerste gezicht de wetten van design uit te dagen, het wekt nieuwsgierigheid op. De open spiltrap biedt een onbelemmerd en wisselend uitzicht vanaf iedere traptrede die je betreedt.

Jan Bruining, architect bij Hamhuis architecten legt uit: 'Dit ontwerp reflecteert de wens van de klant om een opmerkelijk maar ook een uitzonderlijk huis te bouwen. De combinatie van materialen zoals een roestvrij stalen handleuning met houten traptreden, voldoet aan hun vraag om een moderne levensstijl te verenigen met natuurlijke en klassieke elementen.

Het onmogelijke mogelijk maken

'Bruining vervolgt: 'We hebben nauw samengewerkt met onze klant om tot een definitief ontwerp te komen. Dit ontwerp is vervolgens door EeStairs vakkundig tot leven gebracht. Een zwevende spilloze spiltrap realiseren is geen eenvoudige onderneming, waar een specialist voor nodig is die zorgt dat het voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van dit huis. EeStairs heeft de reputatie oplossingsgericht te denken en die ernaar streeft om het onmogelijke mogelijk te maken. Met hun hulp werd het haalbaar om de traptreden onzichtbaar te bevestigen en te ondersteunen in de binnenmuur. De unieke combinatie van een zwevende en draaiende trap werd realiteit; het eindresultaat is adembenemend.'

Glinsterend diamanteffect

Maar het bleef niet bij deze ene bijzondere trap, ook een rechte zwevende trap met houten treden werd ontworpen. De stijl van deze trap is minimalistisch maar vangt toch je blik doordat het oneindig lijkt. Zodra je de trap betreedt, verrijst er langzaam een helder bordes van glas. Het bordes is voorzien van een glazen balustrade waardoor de ruimte licht en doorzichtig blijft, net als de rest van het huis. De handleuning die aan de muur bevestigd is, wordt ‘s avonds opgelicht door LED-verlichting die van kleur wisselt. De muur aan de andere kant van de trap krijgt extra dimensie door het glinsterende diamanteffect van de tientallen LED-lampjes die op de muur bevestigd zijn.Of je nu van een modern of van een traditioneel ontwerp houdt, in dit huis vind je altijd iets dat je kan bekoren.

Materiaal: Hout
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt