< >
Villa aan de Maas, Tim Knubben | Architectural Designer Tim Knubben | Architectural Designer
< >
Villa aan de Maas, Tim Knubben | Architectural Designer Tim Knubben | Architectural Designer

De eigentijdse villa woning, gelegen aan de Vilgert 26 te Neer, vertoont een introvert en gesloten karakter. Het vrij gesloten bouwvolume maakt een naar binnen gerichte indruk en door deze vormentaal wordt het geheel afgeschermd van zijn directe, natuurlijke omgeving. Deze natuurlijke omgeving is te omschrijven als een weids landschap bestaande uit uitgestrekte agrarische velden, verschillende soorten flora en op steenworp afstand de rivier de ‘Maas’.

Als er gekeken wordt naar de huidige staat waarin de woning verkeerd, kan er geconcludeerd worden dat de woning kampt met achterstallig onderhoud. Mede hierdoor heeft de woning niet (meer) de status uitstraling en allure die het verdient.

Wonen, Leven en Werken kunnen grote invloed hebben op de persoonlijke behoeftes en wensen van de mens. Werken aan huis, ontstaan door de wens, mogelijkheid of noodzaak om geen externe ruimte te kunnen huren/kopen als zelfstandig ondernemer zijnde, kan verschillende ruimte-indelingen van een interieur vereisen.

In deze nieuwe situatie is het voormalige woonhuis getransformeerd in een Woon/Leef/Werken -situatie. Op een gezamenlijk entreegebied na is het wonen en werken geheel gescheiden gehouden, wat ook direct terug te zien is in de architectonische vormentaal van het gebouw. De nieuwe werksituatie van de mannelijke bewoner bevindt zich op de bovenverdieping van het primaire volume, terwijl de nieuwe werksituatie van de vrouwelijke bewoonster zich op de benedenverdieping hiervan bevindt.

Het woongedeelte bevindt zich in het secundaire volume. Op de begane grond bevindt zich de woonkamer met grote open leefkeuken en beiden bieden ze direct toegang tot het buitenterras met uitzicht over de Maas. In het souterrain bevinden zich 3 slaapvertrekken, waaronder de 'Master Bedroom' met en suite die eveneens directe toegang tot de privétuin met privéterras biedt.

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt