Een verdieping van een herenhuis, Interieur Design by Nicole & Fleur Interieur Design by Nicole & Fleur Scandinavische kinderkamers
Een verdieping van een herenhuis, Interieur Design by Nicole & Fleur Interieur Design by Nicole & Fleur Scandinavische kinderkamers

EEN VERDIEPING VAN EEN HERENHUIS

Onze opdrachtgever heeft besloten, om bij het vertrek van de laatste verhuurder, de tweede verdieping van hun woning bij de rest van de woning te betrekken. Het is een verdieping van een herenhuis. Het is een prachtige ruimte met hoge plafons voorzien van mooie ornamenten. De ruimte is door middel van een traditionele en suite opgedeeld in twee kamers. De voorkamer gaat dienst doen als extra woonruimte voor gezinsmomenten, de achterkamer wordt de slaapkamer van hun zoontje.

Wat was de woonvraag?

Hoe kunnen we een fijne woonruimte creëren in de voorkamer? Op de begane grond bevindt zich de master living en dining, de extra woonruimte op de tweede verdieping wordt dus vooral voor het gezin gebruikt. Er moet een kleine eethoek komen, zodat er een kleine maaltijd gegeten kan worden en een fijne zithoek voor de avond uren. Wat is de juiste indeling voor de nieuwe kamer van ons zoontje? Het moet een kamer worden waar hij zich heerlijk in voelt, waar hij rustig kan slapen en lekker kan spelen.

Wat hebben we gedaan?

Voor beide ruimtes zijn we gestart met het maken van verschillende indelings schetsen en hebben we op een moodboard de stijl weergeven. De schetsontwerpen zijn omgezet in definitieve ontwerpen en het stijl voorstel is uitgewerkt in een concreet productvoorstel. Vervolgens hebben we de aankoop van de producten verzorgd, van bed tot bank tot decoratie. Ook hebben we de ontwerp tekeningen gemaakt voor het bed, de speeltafel en eettafel. Deze meubels zijn door de meubelmaker vervaardigd. De ruimtes zijn vervolgens afgestyled.

Reactie van de bewoner

De tweede verdieping stond niet in verbinding met de rest van onze woning. Deze verdieping had een eigen trapopgang. Door intern een trap te plaatsen is de tweede verdieping verbonden met de rest van het woonhuis. We hebben Fleur en Nicole ingeschakeld om deze extra woonverdieping in te richten. Van ontwerp tot inrichting, we hebben het hele traject bij hen neergelegd. Ook hebben zij een aantal maatwerk meubels voor ons ontworpen en laten maken. Zij hebben een fijne kamer voor ons zoontje gecreëerd. De zithoek is heerlijk voor de avond uurtjes! Fleur en Nicole hebben onze wensen goed om weten te zetten in de praktijk. Wij hebben ze nu dan ook al weer ingeschakeld voor de indeling en inrichting van de kamer van ons dochtertje.

Beelden: Capaz voor Interieur design by nicole & fleur

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt