Luxe renovatie met zwevende dakopbouw, maatwerk keuken met zwevend HI-MACS keukenblok en houtfineer kastenwand, van Os Architecten van Os Architecten Moderne woonkamers
Luxe renovatie met zwevende dakopbouw, maatwerk keuken met zwevend HI-MACS keukenblok en houtfineer kastenwand, van Os Architecten van Os Architecten Moderne woonkamers

Modernisering van bestaande bungalow met dakopbouw, afscheiding tussen voor- en achtertuin, nieuwe moderne uitstraling en nieuwe moderne keuken op andere plek in woning.  

Concept van de renovatie betreft een zwevende gestucte dakopbouw met private functies hangende over de houten afscheiding tussen voor- en achtertuin.

Concept van de nieuwe keuken hangt nauw samen met het concept voor de gehele renovatie van de bungalow. De keuken is ook een zwevend blok die nu vrij hangt in de ruimte. De huidige woning was erg donker met weinig zicht op de tuin en een te kleine keuken. 

Door nieuwe zichtlijnen en een aantal tactisch geplaatste happen uit wand en plafond ontstaat licht, lucht en ruimte in de woning met extra zicht op de groene grote tuin.  

De nieuwe keuken bestaat uit een zwevend keukenblok, een keukenblok tot op de grond en een hoge kastenwand. Het centrale punt is de kookplaat en van hieruit is er uitzicht op de woonkamer met eettafel en een doorzicht naar de tuin.

Het zwevende Himacs keukenblok geeft via een raam tot op de grond uitzicht via een patio op de tuin. Dit raam direct achter het zwevende deel versterkt het ruimtelijke effect in de keuken. In het zwevende blok zijn 4 ruime keukenladen gemaakt. Uiterst links zit de gaskookplaat in het blad met in het plafond een afzuigkap met verlichting met externe dakmotor. Het Himacs keukenblad aan de voorgevel loopt tot op de vloer omdat daar de vaatwasser en spoelbak met Quooker kraan zijn weggewerkt. De kastdeurtjes zijn ook van massief Himacs. Dat maakt ze extra bestendig tegen vocht en beschadigingen. De hoge kastenwand is bekleed met een houtfineer en geeft extra warmte. In deze wand zitten de hoge apparatuur zoals koelkast, vriezer en de combi-ovens van Gaggenau op ooghoogte. In de keuken is goed aandacht besteed aan de gebruiksdriehoek die de afstand, en daarmee het gebruiksgemak, bepaalt tussen spoelbak, koelkast/vriezer en kookplaat. De verlichting is op gebruik uitgekiend en kan naar wens gedimd worden.

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt