Landelijke rietgedekte villa naarden: huizen door denoldervleugels architects & associates | homify
LANDELIJKE RIETGEDEKTE VILLA NAARDEN:  Huizen door DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates
LANDELIJKE RIETGEDEKTE VILLA NAARDEN:  Huizen door DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates
LANDELIJKE RIETGEDEKTE VILLA NAARDEN:  Huizen door DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

In het bosgebied rond Naarden is begin 2013 deze karakteristieke landelijke rietgedekte villa opgeleverd. DENOLDERVLEUGELS heeft voor zowel het huis, het interieur en de tuin het ontwerp verzorgd. Het hoofdgebouw bestaat uit 2 lagen met een rieten dak. De gevel kent een geleding door middel van een gemetselde pint, een gestuct deel en een bovenstrook van hardhouten delen. De kleurstelling is naturel met een donkere kleur (grijs/blauw) als accentuering van de houten kozijnen. In de rieten kap zijn een aantal bijzondere dakkapellen opgenomen om de zolderverdieping zo functioneel mogelijk te maken. De verdiepingen worden ontsloten door een centrale trap in een ruime vide. Het trappenhuis neemt in het aanzicht van het huis een voorname plek in. Door het trappenhuis wordt de hoofdvorm gedifferentieerd. Het trappenhuis is voorzien van ruime glasvlakken die zorgen voor een prachtige lichtval in het huis. De hoofdvorm wordt verder gedifferentieerd door een uitbouw aan de achterzijde waarop een dakterras gemaakt is. Openslaande deuren bieden toegang tot het dakterras, een sfeervolle plek waar genoten kan worden van zowel de ochtend- als de avondzon. De keuken aan de achterzijde van het gebouw heeft een eigen rieten kap. Het volume is als apart onderdeel te herkennen maar vloeit voort uit de hoofdvorm en zorgt voor een menselijke maat binnen de ruime opzet van de villa. De keuken is uitgebreid met een loungegedeelte met haard, met een prachtige eikenhouten kapconstructie boven het eetgedeelte. In het verlengde van de keuken is een riant terras aangelegd, omzoomd doorkleurrijke borders en weelderige grassen. Het bijgebouw is gebouwd in de stijl en materialisering gelijk aan het hoofdhuis. Menselijke maat, schaalsprongen, inspringingen en differentiatie binnen vorm en materiaal zijn de belangrijkste vormgevingsfactoren van deze villa. Ze geven de villa spanning, een menselijke schaal en een eigentijds karakter zonder tekort te doen aan de klassieke setting.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.