Appartement keizersgracht: trap door smeele ontwerpt & realiseert | homify
Appartement Keizersgracht:  Trap door SMEELE Ontwerpt & Realiseert
Appartement Keizersgracht:  Trap door SMEELE Ontwerpt & Realiseert
Appartement Keizersgracht:  Trap door SMEELE Ontwerpt & Realiseert
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

“Wij willen met Parijse allure aan de Keizersgracht in Amsterdam wonen”. De nieuwe bewoners van dit karakteristieke pand wisten precies welke sfeer ze voor ogen hadden. Een mooie opdracht waar we vol enthousiasme indoken.

Als eerste werden de authentieke ruimtes van de woning opnieuw ingedeeld om meer openheid en lichtinval te creëren. Vervolgens verplaatsten we de trap die beide woonetages verbindt. Een forse ingreep die niet alleen de routing in het appartement verbeterde, maar ook een ruimere keuken opleverde.

De moderne keuken kreeg een prominentere rol en vloeit naadloos over in de royale woonkamer waar de zware authentieke plafondbalken voor een spannend contrast zorgen. Het open keukeneiland en de nieuwe lichte vloer dragen door hun lijnenspel bij aan het ruimtelijke gevoel dat hoog op het wensenlijstje van de bewoners stond.

In de woonkamer bleven prachtige originele elementen als de haard en het plafond uiteraard behouden. Dit zorgt voor een spannend samenspel met de moderne, gebruiksvriendelijke materialen en de warme kleuren van de inrichting. Het bruin van de stoere balken komt terug in de meubels.

Op de slaapetage is het loftachtige gevoel consequent doorgevoerd door de ruimte zoveel mogelijk open te laten. Functionele ruimtes als de badkamer en de kasten verborgen we in de centrale vorm.

Dé eyecatcher op deze etage is de open kast met de exclusieve schoenencollectie van de vrouw des huizes. Een vrouwelijke touch die bijdraagt aan de unieke woonsfeer van dit stukje Parijs in Amsterdam.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.