veranda en grote overstekken ddp-architectuur
veranda en grote overstekken ddp-architectuur

Bij deze vrijstaande jaren '30 woning in het buitengebied van Breda is de bestaande verouderde serre vervangen door een moderne houten uitbreiding die zich om de achterzijde van de woning heen vouwt. Het vele glas geeft overal vanuit de woning zicht op de tuin met twee monumentale bomen. Door juist niet over de gehele breedte van de woning uit te bouwen ontstaat tussen de bomen en de veranda een mooie beschutte plaats voor de tuintafel.

De grote overstekken zorgen er voor dat het 's zomers aangenaam is in de woning en dat de gehele uitbreiding een ruime veranda heeft. Door het de constructie van het dak niet op de hoeken te laten steunen, maar juist in het midden van de veranda randen, kunnen open hoeken met vrij zicht gemaakt worden. En kan de hoek naar de tuin van de eetkamer geheel open geschoven worden.

Door de uitbreiding, waarin de keuken en eetkamer zich bevinden, om de bestaande woning met geschakelde garage heen te vouwen, is een aaneenschakeling van ruimten ontstaan. Ze staan in open verbinding maar voelen niet als één grote ruimte aan.

Credits: ddp-architectuur
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt