Woonhuis Doorn, De Zwarte Hond De Zwarte Hond Landelijke huizen Stenen
Woonhuis Doorn, De Zwarte Hond De Zwarte Hond Landelijke huizen Stenen

Op de overgang tussen de dichtbeboste Utrechtse Heuvelrug en het open rivierenlandschap is een woonhuis ontworpen dat slim gebruik maakt van het contrast tussen de verschillende landschappen van de provincie Utrecht. Alle ruimten in de woning zijn aan elkaar geschakeld, zodat overal geprofiteerd kan worden van het prachtige panoramische uitzicht op het open weidelandschap aan de achterzijde van de woning. Zelfs vanuit het bad is vrij zicht op de horizon. Aan de bosrijke straatzijde oogt de woning juist gesloten. Alleen een met hout beklede poort middenin het huis geeft een gekadreerde blik op het groene landschap achter de woning.

Het woonhuis lijkt een typisch huis met puntdak, ware het niet dat het dak uitgerekt is tot een breedte van 28 meter. De gevel is vervaardigd van een mix van grijze baksteen uit de omgeving en is voorzien van enkele strakke houten accenten. Een lange baan van zonnepanelen is ingepast tussen de dakpannen en levert voldoende elektriciteit voor het hele huishouden.

Binnenin het huis heeft elke ruimte een eigen sfeer. Door het gebruik van een vide is het ruime woongedeelte twee keer zo hoog als het intieme eetgedeelte dat weer direct verbonden is met de keuken. Vanaf boven geeft de vide zicht op het woongedeelte. De keuken is omringt door glas, waardoor tijdens het koken bijna het gevoel ontstaat buiten te zijn. Onder het huis biedt een grote kelder diverse mogelijkheden voor ontspanning en opslag.

Materiaal: Stenen
Credits: Michel Kievits
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt