Woonhuis landgraaf: gang en hal door ontwerpbureau op den kamp, modern | homify
< >
Woonhuis Landgraaf:  Gang en hal door Ontwerpbureau Op den Kamp, Modern
< >
Woonhuis Landgraaf:  Gang en hal door Ontwerpbureau Op den Kamp, Modern
< >
Woonhuis Landgraaf:  Gang en hal door Ontwerpbureau Op den Kamp, Modern
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

Het karakteristieke woonhuis uit 1969 wordt gekenmerkt door ruimtelijkheid, maar dit straalde het wegens gedateerd en donker materiaalgebruik niet uit. Daarnaast voldeed het ook niet meer aan de eisen en normen van deze tijd. De elektra en verlichting èn de weinig functionele indeling zijn aandachtspunten in deze verbouwing.

De verbouwing zal in fases worden uitgevoerd, waarbij er gestart wordt met de leefruimte, trap en vide. Functionaliteit staat hier centraal, zowel qua maatmeubelwerk als domotica. Daarnaast is het zaak de karakteristieke sfeer van het pand te behouden maar daarbij wel rust, licht en ruimte te creëren.

Maatwerk

Deze ruimte is door een eerdere interne verbouwing moeilijk in de delen en is daarom gebaat bij maatmeubelwerk. De bestaande houten trap met balustrade wordt bekleed, waardoor er één element en dus rust ontstaat. De opdrachtgever mist kastruimte en een computerwerkplek, waardoor ervoor gekozen is om deze ruimtes onder de nutteloze ruimte van de trap te voorzien. Boven zal in de balustrade een sleufraam komen, om openheid te creëren èn zichtlijnen vanuit de slaapvertrekken. In de tv-ruimte wordt een houten element gemaakt waarin de televisie en media apparatuur een plek krijgt. Doordat het meubel in één vlak doorloopt tot in het plafond ontstaat er aparte zit-zone. In dit meubel worden ook diverse led strips en led inbouwspots verwerkt, zodat bij iedere sfeer een passende setting gecreërd kan worden.

Functionele domotica

Naast onder andere licht- en bewegingssensoren worden er in de woning ook warmtesensoren aangebracht. Hiermee kun je de temperatuur per ruimte regelen, waardoor je veel kosten kunt besparen. Op de bewegingssensoren wordt onder andere een alarmsysteem gekoppeld, waardoor dit systeem er naast gemak ook functionele aspecten op nahoudt. Alle LED lampen kunnen apart geregeld worden, waardoor je enorm flexibel bent in het creëren van diverse sferen; alle mogelijke settings zijn mogelijk.

De opdrachtgever wil een warm interieur, maar wel eigentijds en passend in de totale architectuur van het pand. De spil van het huis is de schoonmetselwerken haard, die de ruimtes en verdiepingen met elkaar verbindt. Qua kleur- en materiaalkeuzes, zijn deze karakteristieke haard en de leistenen vloer de leidraad geweest voor het ontwerp. Het vergrijsde eiken van het tv-meubel sluit perfect aan bij de antraciete vloer. De balustrade wordt uitgevoerd in een taupe kleur, om een contrast te krijgen met de gebroken witte wanden. De rest van de wanden en plafonds worden gestuct in gebroken wit om de ruimtelijkheid te benadrukken.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.