Prachtige villa op bijzonder landgoed in de achterhoek moderne woonkamers van arx architecten modern | homify

Het Waterschap Rijn en IJssel en de eigenaar van Landgoed Boven Slinge hebben gezamenlijk het gebied rondom de Boven-Slinge bij Varsseveld heringericht. Ter compensatie voor het omvormen van landbouwgrond naar natuur, mocht de eigenaar een moderne villa bouwen op het landgoed. Deze woning is opgebouwd uit 2 volumes, een langgerekte witte gestuukte massa waarop een hogere houten massa ingrijpt. Er is veel aandacht besteed aan detaillering om deze massa zo duidelijk mogelijk te vorm te geven. Dit komt tot uitdrukking in het terugleggen van de grote pui in de lengterichting, met een minimale profilering waardoor een veranda ontstaat. Door gebruik te maken van dezelfde tegel op de veranda als in de kamer, loopt binnen naadloos over naar buiten. Hoewel het ontwerp redelijk markant is, maakt de houten massa dat het niet te manifest is neergezet. Zo sluit de woning mooi aan bij de natuurlijke omgeving.

De woonkwaliteit wordt ontleend aan het contact met het landschap. Daarvoor zijn nadrukkelijke zichtlijnen gebruikt. Het grote glasvlak biedt maximaal contact met omliggende natuur, waarbij de teruggelegde pui de warmte-instraling beperkt.

De kantoorruimte heeft aan drie zijden glas, waarbij je juist op deze plek het gevoel krijgt ín de natuur te zitten.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen