Villa in Limburg , Engelman Architecten BV Engelman Architecten BV Moderne huizen
Villa in Limburg , Engelman Architecten BV Engelman Architecten BV Moderne huizen

Architect Maarten Engelman:

Begin jaren ’90 van de vorige eeuw zag ik voor het eerst de wonderschone villa van Frank Lloyd Wright in Chicago. Wat ik toen niet kon bevroeden was dat mijn opdrachtgever in die tijd in Shaker Heights woonde. Een exclusief dorpje net buiten Cleveland/Ohio, waar de invloed van Frank Lloyd Wright overal zichtbaar is.

Tijdens mijn eerste ontmoeting met onze opdrachtgever in 2011, ontdekten wij dat onze ideeën over zijn toekomstig woonhuis nogal uit elkaar lagen. Onze smaken ontmoetten elkaar in het modernisme van de jaren ’30. Niet het strakke functionalistische van Le Corbusier, maar het romantisch modernisme van Frank Lloyd Wright.

Met die inspiratie hebben wij een huis ontworpen met een horizontaal langgerekte gelaagdheid en met een ruimtelijke indeling van in elkaar vloeiende ruimten.

Bij de keuze van het metselwerk werd geen steen goed bevonden, waardoor ik als architect de troefkaart van de Kolumba baksteen van Petersen Ziegel uit Denemarken uitspeelde. De haute couture van de bakstenen straalt voor een groot deel uit op de kwaliteit van de architectuur. Samen met de dramatische grote overstekken vinden wij het een heel mooi huis geworden waar de opdrachtgever en ons bureau trots op zijn.

Lees hoe blij onze opdrachtgever met zijn droomhuis is. of vraag onze brochure aan Uw droomhuis zelf bouwen!

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt