< >
Houten garagedeur BenW architecten Landelijke garage Hout Hout Wolk,Lucht,Plant,Gebouw,Boom,land veel,huis,Hout,Landschap,Vlak
< >
Houten garagedeur BenW architecten Landelijke garage Hout Hout Wolk,Lucht,Plant,Gebouw,Boom,land veel,huis,Hout,Landschap,Vlak

Het royale
perceel in het buitengebied (10.675 m2) bood in het verleden ruimte aan een groep landbouwloodsen van een varkenshouderij. Het perceel ligt tussen de Ellerweg en de Tungelrooyse Beek in de gemeente Stramproy. Het woonhuis is mogelijk gemaakt door de ruimte voor ruimte regeling. De regeling, in het leven geroepen om het Nederlands buitengebied te verschonen van ont sierlijke bouwsels, permitteert nieuwbouw aan landeigenaren die hun opstallen slopen.

Helaas is vanwege provinciale regelgeving de kans ontnomen om aan de oevers van de Tungelrooyse Beek te bouwen.

Uitgangspunt binnen de ruimte voor ruimte regeling is het ontwerpen van nieuwbouw met het oog op de sfeer van het landelijk wonen.

Ons uitgangspunt was het ontwerpen van een architectuur die balanceert tussen de associatie met de landelijke gebouwde eenvoud van een woonhuis en een gepaste abstrahering. Dit heeft geleid tot een compacte hoofdvorm deels op poten met een uitstekend garagevolume en woonkamer aan de tuinkant.

De woonkeuken, een glazen volume tussen de poten onder het hoofdgebouw geschoven, levert zicht op de weg en opent zich naar het overdekt terras. De uitgeschoven woonkamer met groot kijkvenster geeft zicht op de grote achtertuin aangrenzend aan het riviertje De El en de tegenoverliggende landerijen. Binnen het woonhuis kijk je vanuit de woonkamer op de overloop op de verdieping. Door het weglaten van deuren tussen woonkeuken, hal en woonkamer ontstaat een relatief vrije plattegrond waarin het keukenblok annex trap als spil functioneren.

De verdieping is lineair en functioneel ontworpen waarbij de kamers langs de overloop/gang geordend zijn.

Het woonhuis is voornamelijk in donker baksteen opgetrokken met diepliggende lintvoegen en zonder stootvoegen met 2 uitzonderlijke houten kopse geveldelen bij de garage en woonkamer. Het dak is uit ongepatineerde zink met in de spouwmuren weggewerkte hemelwaterafvoeren en ligt verlaagd tussen de geveldelen in.

Kleur: Bruin
Materiaal: Hout
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt