Villa nieuw kagelink moderne huizen van ten dam architecten modern hout hout | homify

Het houten huis staat in het parkachtige buitengebied van Markvelde waar
in de directe omgeving nog enkele kleine boerderijen staan. De kleine agglomeraties van schuren op de erven bepalen het gezicht van het landschap.

Het was de wens van de bewoners om functioneel scheiding te maken tussen de verschillende onderdelen van de woning. Om verschillende niveaus van intimiteit te waarborgen is daarom de woning opgedeeld in 3 delen en elk volume herbergt een specifiek deel van het programma: het werkhuis met kantoor, het woonhuis met functies voor overdag als de woonkamer, keuken en serre, en het slaaphuis met slaap- en badkamers. Het kantoor is het openbaar, het woonhuis is privé, het slaaphuis is het meest intiem.

De abstracte volumes zijn ieder uitgevoerd als een stereotype vorm van de schuur die karakteristiek is voor de omgeving. Zo ontstaat een eigenzinnige interpretatie van het Twentse land: het beeld van gegroepeerde schuren her en der verspreid in het landschap.

De huid bestaat uit één materiaal. Alleen de essentie is overeind gehouden: wanden, dak, ramen en deuren. Details als dakgoten zijn daarom weggelaten. De gevel is uitgevoerd in horizontale houten delen van Western Red Cedar.

Materiaal: Hout
Oppervlakte: 450 m²
Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen