Hoe Vermeerder Je Een Gouden Pothos | Tuinieren Voor Beginners | homify

Hoe Vermeerder Je Een Gouden Pothos | Tuinieren Voor Beginners

Addersed Profielfoto/Bedrijfslogo Addersed

Materialen

  • Pothos
  • Snoeischaar
  • Glazen container
  • Gefilterd water
  • Potgrond (optioneel)
  • Pot (optioneel)

Beschrijving

Wil je je urban jungle beginnen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Je begrijpt niet veel over het verzorgen van planten, dus je wilt een resistente en mooie plant om je huis tot leven te brengen? Dan is de pothos de plant voor jou! Behalve dat ze mooi is, heeft ze verschillende soorten, heeft ze niet zo snel last van te weinig / te veel water en past ze zich heel goed aan aan verschillende lichtomstandigheden. Ideaal voor degenen die zich in de wereld van tuinieren beginnen te wagen en erover willen leren. En het beste is dat het supergemakkelijk is om te vermeerderen, dat wil zeggen, om stekken van te maken. In deze tutorial zal ik je leren hoe je stekken in het water kunt krijgen en zo je planten kunt reproduceren zodat je er meerdere hebt, hetzij om cadeau te doen, hetzij om je verzameling uit te breiden.

Kosten
10 minutenMoeilijkheidsgraadEenvoudig

Stap 1: Snijd de plant

Knip een tak van je plant af die minstens twee bladeren bevat. Om de voortplanting te laten werken, moet je diagonaal snijden en net achter de knoop van de plant, waar de wortels vandaan komen.


Stap 2: Verwijder de benodigde bladeren

Verwijder indien nodig de bladeren dicht bij de snede, zodat ze niet in direct contact komen met het water.


Stap 3: Voltooi de voortplanting

Als je de opkweek klaar hebt staan ​​(zie foto), plaats je hem in een glazen bak.


Stap 4: De pot voorbereiden

Laat minstens 3 vingers van de plant ondergedompeld in het water. Het moet gemiddeld twee keer per week worden gefilterd en vervangen.


Stap 5: Observeer de groei van de wortels

De pothos is een van de planten die in het water sneller wortels ontwikkelen. Over een paar weken zul je ze al opmerken. Als je dit proces echter nog meer wilt versnellen, kun je je nieuwe stek in dezelfde container plaatsen als een andere (van een willekeurige plant) met reeds ontwikkelde wortels. Deze andere plant zal de wortel van de nieuwe stek stimuleren om sneller te groeien.


Stap 6: Het stekje is klaar om overgepot te worden

De pothos houden ervan om in water te leven en zich daar goed in te ontwikkelen. Als de wortel echter groot genoeg is (ongeveer 10 cm lang), kun je hem desgewenst opnieuw in de aarde planten of langer in het water laten staan. Als het zich niet meer ontwikkelt in het water, zal het tekenen vertonen: het stopt met groeien, ontwikkelt kleine blaadjes, het blad wordt geel, etc.). In dit geval moet het opnieuw in de grond worden geplant.


Wat vind jij van deze DIY?

Reacties