[Tuinieren Voor Beginners] Hoe Verwijder Je Bladluizen En Wolluizen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

[Tuinieren Voor Beginners] Hoe Verwijder Je Bladluizen En Wolluizen

Margit Schild Profielfoto/Bedrijfslogo Margit Schild

Materialen

  • Wattenbolletje
  • Water
  • Kleine container
  • Alcohol
  • Kokos zeep
  • Spray

Beschrijving

Heb je ooit aandacht besteed aan je planten en ze nauwlettend in de gaten gehouden? Is het je opgevallen dat ze verzwakt zijn of de aanwezigheid van witte stippen, vergelijkbaar met katoenen stukken? Welnu, dit kunnen wolluizen zijn, die heel vaak voorkomen bij planten die in appartementen wonen en meestal niet genoeg zonlicht krijgen. Het kan ook voorkomen dat je enkele zeer kleine puntjes aantreft, die pas opvallen als ze je plant overnemen; dat zijn bladluizen. Als je ontdekt dat je plant is aangetast door een van deze twee ongedierte, moet je hem zo snel mogelijk behandelen, zodat hij niet doodgaat. Als je andere planten hebt, plaats deze dan meteen zo ver mogelijk van de andere, zodat ze die ook niet krijgen. Het beste is om de aangetaste plant geïsoleerd te laten totdat je zeker weet dat het ongedierte is verwijderd. Er zijn verschillende soorten wolluizen, en afhankelijk van de soort moet je het insecticide na 10 dagen opnieuw aanbrengen en het proces tot drie keer herhalen om hun levenscyclus volledig te beëindigen. Maar geen paniek, in deze tutorial zal ik je leren hoe je bladluizen en wolluizen voor eens en altijd kunt doden met een huismiddeltje gemaakt van ingrediënten die je waarschijnlijk thuis hebt.


Kosten
15 minutenMoeilijkheidsgraadEenvoudig

Stap 1: Zoek het ongedierte

Het is belangrijk dat je de bladeren zorgvuldig analyseert. Kijk niet oppervlakkig, maar let op elk detail, vooral op de achterkant van de bladeren. Bladluizen zijn er dol op en hebben de neiging zich erin op te hopen. Let ook op nieuwe bladeren, deze zitten er meestal vol mee.


Stap 2: Maak de bladeren schoon

Meng in een kleine kom een ​​beetje alcohol en water in gelijke delen. Bevochtig een wattenbolletje in deze oplossing en maak de bladeren voorzichtig schoon om ze niet te beschadigen. Je zult alle wolluizen / bladluizen van het blad moeten verwijderen, zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het blad. Laat geen enkele regio voorbijgaan, want het vergeten van een regio is voldoende om herbesmetting te laten plaatsvinden.


Stap 3: Rasp de kokoszeep

Het zelfgemaakte insecticide dat we gaan gebruiken is gemaakt van kokoszeep en water. Om te beginnen moet je een stukje kokoszeep raspen.


Stap 4: Bereid het insecticide voor

Nu verdun je de kokoszeep in het water. Roer goed tot het vloeibaar wordt. Doe dit mengsel in een spuitfles.


Stap 5: Spray de plant

Ten slotte besproei je de plant met het insecticide. Spray er helemaal overheen, vergeet geen enkel onderdeel en besteed speciale aandacht aan de achterkant van de bladeren en de nieuwe. Ik stel voor om elke 10 dagen een maand lang dit te herhalen om de levenscyclus volledig te beëindigen en zo bladluizen en wolluiseieren permanent te verwijderen.


Wat vind jij van deze DIY?

Reacties