Reinigingstips: Een Kleifilter Reinigen | Stap Voor Stap Uiteg | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Reinigingstips: Een Kleifilter Reinigen | Stap Voor Stap Uiteg

deli.pro Profielfoto/Bedrijfslogo deli.pro

Materialen

  • Zachte spons / zachte doek
  • Water

Beschrijving

Heb je thuis een waterfilter van klei? Denk je erover om er een te hebben, maar heb je vragen over het onderhoud ervan? Veel mensen vragen zich af waarom het kleifilter gaat schimmelen, maar in feite is het geen schimmel maar uitbloeiing. Efflorescentie is een fenomeen dat het gevolg is van de opeenhoping van oplosbare zouten die op het keramische oppervlak van het kleifilter verschijnen vanwege de poreusheid. Het is normaal en onvermijdelijk, maar je kunt de ontwikkeling ervan voorkomen door het regelmatig met een spons schoon te maken. Gebruik de spons aan de zachte kant en met water, en alleen voor dit doel. Deze reiniging van het oppervlak sluit echter niet uit dat je je filter verder moet reinigen. Je vraagt je misschien af ​​hoe vaak je het kleifilter moet reinigen: deze volledige reiniging moet twee of één keer per maand worden gedaan. Een andere belangrijke en onbekende factor voor veel mensen is de noodzaak om de zuiveringskaarsen om de zes maanden te vervangen. Tijdens deze periode moet je ze verwijderen en schoonmaken. Maar maak je geen zorgen, het is eenvoudiger dan het lijkt en ik zal je in deze tutorial leren hoe je het correct moet doen. Bovendien is het het waard, want het wordt beschouwd als het beste waterfilter ter wereld.

Kosten
30 minutenMoeilijkheidsgraadEenvoudig

Stap 1: Demonteer het filter

Demonteer het filter op een comfortabele plaats (dit kan je tuin of balkon zijn). Als je niet genoeg ruimte hebt, kun je deze in een bak of gootsteen schoonmaken.


Stap 2: Verwijder de kaarsen

Verwijder de luchtreinigingskaarsen. Als ze zes maanden in gebruik zijn geweest, moeten ze worden weggegooid en door nieuwe worden vervangen.


Stap 3: Maak de binnenkant van het filter schoon

Dompel een spons in het water en maak de binnenkant van het filter schoon met de zachte kant. Als je wilt, kun je in plaats van de spons een zachte doek gebruiken.


Stap 4: Maak de buitenkant van het filter schoon

Herhaal dezelfde procedure aan de buitenkant van je filter.


Stap 5: Maak de spons schoon

De spons zal waarschijnlijk snel vuil worden, dus je moet hem tijdens het reinigingsproces zo vaak als nodig wassen. Reinig het filter totdat de spons er schoon uitkomt.


Stap 6: Droog het filter

Laat het filter op natuurlijke wijze drogen in de zon.


Stap 7: Was de kaarsen

Als de kaarsen binnen hun levensduur zijn, was ze dan in de gootsteen met kraanwater en met behulp van een spons, altijd aan de zachte kant.


Stap 8: Plaats de kaarsen

Vervang de kaarsen nadat je de kaarsen en het filter op natuurlijke wijze hebt laten drogen.


Stap 9: Vul het filter

Vul het filter normaal volgens zijn capaciteit. Als je de luchtreinigingskaarsen vervangt door nieuwe, onthoud dan dat het eerste water dat ermee gefilterd wordt, moet worden weggegooid, aangezien dit wordt gebruikt om het filter te reinigen en de kaarsen te activeren.


Stap 10: Klaar!

Je filter is schoon en klaar voor gebruik. Voer elke 2 of 3 dagen een oppervlaktereiniging uit en voltooi de reiniging maandelijks (je kunt het indien nodig vaker doen). Er is niet veel te doen met betrekking tot de zwarte vlekken die op het filter verschijnen, maar ze zijn alleen esthetisch, ze hebben geen enkele invloed op de werking of de kwaliteit van het water.


Wat vind jij van deze DIY?

Reacties