[Complete gids] Hoe een klei / Terracotta pot in orde brengen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

[Complete gids] Hoe een klei / Terracotta pot in orde brengen

payaman Profielfoto/Bedrijfslogo payaman

Materialen

  • Klei/Terracotta pot
  • Verfborstel
  • Afdichtmiddelen
  • Schoonmaakdoek

Beschrijving

Wil je graag wat meer groen in huis halen en wil je wat terracotta potten gebruiken? Dan is dat zeker een goed idee. Terracotta potten stralen namelijk veel charme uit en geven een nieuwe look aan je planten. Toch is het belangrijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat je planten gezond zullen blijven. Terracotta potten absorberen meer water in vergelijking met plastic, dus je zult je planten vaker water moeten geven. Daarom is het aan te raden om terracotta potten vooral te gebruiken voor cactussen en vetplanten omdat die soorten planten niet zoveel water nodig hebben.


Terracotta potten hebben de neiging om na verloop van tijd hun kleur te verliezen omwille van de vochtigheid. Deze "witachtige" verschijning is de accumulatie van de zouten uit meststoffen. In dit geval mag de pot niet meer worden gebruikt, omdat het alle voedingsstoffen van je plant absorbeert waardoor deze pot niet meer optimaal is om thuis te gebruiken. Maar maak je geen zorgen! In deze tutorial, zal ik je de oplossing op dat probleem bieden, zodat je je planten in deze super charmante terracotta potten kan planten zonder dat ze gevaar lopen en zonder dat je ze veel water moet geven. De potten zullen er daardoor ook altijd als nieuw uitzien. 


Kosten
3 dagenMoeilijkheidsgraadEenvoudig

Stap 1: Het kiezen van de pot

Het is niet alleen de esthetiek die telt. Het is namelijk belangrijk dat je kiest voor een pot met een gat vanonder om het water af te voeren. Anders lopen de planten een grotere kans om te rotten omdat het water nergens naar toe kan. Er is namelijk geen afvoer. Onthoud deze tip: als de pot geen gat in de bodem heeft, is het geen pot maar een plantenbak.

Stap 2: Het voorbereiden van de pot

Reinig de pot met een warme schoonmaakdoek om het overtollige vuil te verwijderen.

Stap 3: Gebruik afdichtmiddelen

Kies een penseel dat na gebruik kan worden weggegooid. Kies een afdichtmiddel en volg de gebruiksaanwijzingen op de verfpot. Je zult goed moeten schudden met het middel en de volledige binnenkant van de pot moeten schilderen. Je moet er ook voor zorgen dat je het product niet op je handen krijgt. Om dit te voorkomen, moet je beschermende handschoenen gebruiken.

Stap 4: Laat het drogen

Na het schilderen, moet je de pot 72 uur laten drogen.

Stap 5: Het schoonmaken van de pot

Nadat de pot droog is, moet je die schoonmaken met een vochtige doek.

Stap 6: Het planten van je plant

Plaats een laag van geëxpandeerde klei op de bodem van de pot, voeg de grond toe en zet de gekozen plant in de pot. Geef de plant water en plaats het op de plaats in je huis waar je het wilt zetten.

Wat vind jij van deze DIY?

Reacties