Hoe maak je een natuurlijke en zelfgemaakte reinigingsspray met limoen en azijn | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hoe maak je een natuurlijke en zelfgemaakte reinigingsspray met limoen en azijn

deli.pro Profielfoto/Bedrijfslogo deli.pro

Materialen

  • Limoenschillen
  • Witte azijn
  • Een grote bokaal
  • Een spuitfles
  • Een zeef
  • Lavendel of munt essentiële olie (optioneel)

Beschrijving

Wil je leren hoe je thuis natuurlijke reinigingsproducten kan maken? Dan is deze tutorial iets voor je. Ik zal je leren hoe je een zelfgemaakte reiniging spray kan maken die voor verschillende doeleinden kan dienen. De spray is eco-vriendelijk en niet giftig. Dankzij deze spray zal je op alle oppervlakken microben, ziektekiemen en bacteriën kunnen verwijderen. Je kan de spray bijvoorbeeld spuiten op je aanrecht, wastafels en zelfs gebruiken in de badkamer. Voor deze spray kan je limoenschillen gebruiken die je anders als afval weggegooid zou hebben. Het bestaat namelijk uit de combinatie van de bewezen antimicrobiële kracht van azijn met een heerlijke natuurlijke citroen aroma. Het is efficiënt, volledig vrij van chemicaliën en is vrij eenvoudig te maken. Je zult verrast zijn.

Kosten
7 dagenMoeilijkheidsgraadEenvoudig

Stap 1: Verzamel de limoenschillen

Scheid de limoenschillen en bewaar ze in een glazen bokaal. Het is geen probleem als er wat limoenpitjes in de bokaal zitten. Het zal waarschijnlijk een paar dagen duren voordat je het gewenste aantal schillen hebt, dus ik stel voor dat je wat witte azijn in de bokaal giet rond dag 6 of dag 7. Giet genoeg azijn in de bokaal zodat alle schillen ondergedompeld zijn. Dit is om te verhinderen dat de schillen zouden vervormen. Je moet de bokaal uit de frigo bewaren.

Stap 2: Week de limoenschillen en wacht

Wanneer je een goede hoeveelheid limoenschillen, moet je ze in witte azijn steken. Je moet een paar druppels essentiële oliën om het effect van de schillen en azijn te verbeteren. De schillen moeten minstens een week en maximaal drie weken in de azijn weken. Bewaar de bokaal op kamertemperatuur en schud er van tijd tot tijd eens mee.

Stap 3: Verpletter

Het is tijd om je reinigingsspray te gaan gebruiken. Je moet de limoenschillen zeer goed uitwringen en ze uit de bokaal halen. Verpletter ze en gebruik ook lichte doek om de eventueel deeltjes, die in de fles zouden kunnen komen vast te zitten, te verwijderen. Herhaal indien nodig het proces.

Stap 4: Giet het in de spuitfles

Giet de vloeistof in de spuitfles met behulp van een trechter. Het kan een glazen of plastic spuitfles zijn, eender welke fles dat je thuis hebt. Als er nog vloeistof in het glas zit, kan je deze bewaren en indien nodig de spuitfles later aanvullen. Als je wilt, kan je de vloeistof wat verdunnen met water, maar dan zullen de desinfecterende eigenschappen van azijn niet meer zo efficiënt zijn. 

Stap 5: Maak het huis schoon!

Je reinigingsspray is klaar! Nu kan je je huis op een natuurlijke en duurzame manier schoonmaken. De spray kan lang meegaan dus je zult je huis waarschijnlijk kunnen schoonmaken voordat de spray op is.

Wat vind jij van deze DIY?

Reacties