Eenvoudige tutorial: Maak een gepersonaliseerd fotoalbum | DIY herinneringsboek | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eenvoudige tutorial: Maak een gepersonaliseerd fotoalbum | DIY herinneringsboek

enz. Profielfoto/Bedrijfslogo enz.

Materialen

 • Index ringmap
 • Stof naar keuze
 • Papier
 • Enveloppen
 • Witte lijm
 • Multifunctionele lijm
 • Lijmstok
 • Verfborstel
 • Perforator
 • Cuttermes
 • Schaar

Beschrijving

Ik weet nooit goed wat ik moet doen met spullen die ik verzamel als herinneringen zoals metrokaarten, filmtickets, uitnodigingen voor feesten, een gedroogde bloem, ansichtkaarten en afgedrukte foto's. In plaats van ze in een doos te bewaren die ik zelden open en die ook zeer snel onoverzichtelijk wordt, heb ik besloten om mijn eigen boek vol herinneringen te maken. Het werkt als een fotoalbum, maar je kan ook andere kleine gadgets toevoegen die je je aan prachtige momenten zullen herinneren. Je kan het cadeau doen aan iemand of je kan er een herinneringsboek van maken voor je baby. Ik zal je de basisstappen uitleggen, maar je kan het vervaardigen uit verschillende stoffen en kleuren en versieren op de manier waarop je zelf wilt.

Kosten
2 uurMoeilijkheidsgraadMedium

Stap 1: Markeer de grootte van de ringmap

Plaats je index ringmap bovenop de stof die je gekozen hebt voor de cover en markeer de grootte van de ringmap. Je kan elke stof gebruiken die je wilt voor je herinneringsboek, maar ik heb gekozen voor Nappaleer.

Stap 2: De randen markeren

Voeg 1,5 cm toe aan de randen die je eerder getekend hebt.

Stap 3: Snij de stof

Snij de stof voor de cover van je herinneringsboek.

Stap 4: Lijm de stof aan de ringmap

Verdeel de witte lijm met behulp van een verfborstel over de stof. Zo zal de lijm namelijk gelijkmatig verspreid kunnen worden en zal er een dun laagje lijm ontstaan.

Stap 5: De hoeken bijsnijden

Snijd de vier hoeken van de stof bij om een beter afgewerkte look te verkrijgen.

Stap 6: Lijm de randen

Vouw met de multifunctionele lijm de randen van de stof omheen je herinneringsboek. Gebruik indien nodig spelden om de randen op hun plaats te houden, terwijl de lijm droogt.

Stap 7: Begin met het bedekken van de binnenkant van het herinneringsboek

Snij een stuk stof dat iets kleiner is dan je ringmap. Lijm het stuk stof vast tot tegen het metalen stuk in de binnenkant van de map.

Stap 8: Snij een opening

Snij met de cuttermes een opening van dezelfde grootte als het metalen stuk van de ringmap.

Stap 9: Maak een gat

Vouw de stof en snij met een schaar een gat van boven naar beneden langs het metalen stuk. Het moet aansluiten bij de opening uit stap 8.

Stap 10: Lijm de resterende stof vast

Nadat je een gat gemaakt heb, kan je de rest van de stof aan de binnenkant van de ringmap lijmen. 

Stap 11: Perforeer het papier

Gebruik een perforator om de gaten in het papier te maken. Om ervoor te zorgen dat je de gaten allemaal op dezelfde plaatst maakt, kan je een liniaal gebruiken dat je kan aanpassen naar gelang de grootte van het papier. Leg het papier helemaal in de liniaal en dan zal je telkens gaten kunnen perforeren in het midden van het papier.

Stap 12: Begin met het versieren van je herinneringsboek

Je kan met behulp van lijmstok de foto's, enveloppen, kleine kaarten, droge bloemen, of andere versieringen en herinneringen in je fotoalbum lijmen.

Stap 13: Voeg een riempje toe

Als je wilt, kan je ook een riempje of een lint toevoegen waarmee je het geheugenboek kan sluiten.

Wat vind jij van deze DIY?

Reacties