Handgeschilderd kleed | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Handgeschilderd kleed

enz. Profielfoto/Bedrijfslogo enz.

Materialen

  • Katoen
  • Schaar
  • Tape
  • Textiellijm
  • Textiel verf
  • Kwast
  • Katoenen touw
  • Liniaal
  • Potlood

Beschrijving

Als je dankzij de quarantaine meer tijd hebt voor een groter project zoals mij, dan kan dit handgeschilderd kleed perfect voor je zijn. Het duurt wat langer, maar is niet moeilijk zelf te maken. En een mooi kleed zoals deze zal prachtig staan bij je interieur. Let’s do it! Kosten
4 uurMoeilijkheidsgraadMedium

Stap 1: Strijk het katoen

Strijk eerst het katoen, zodat het gemakkelijk is om het uiteindelijk op te meten en te knippen. 

Stap 2: Knip het katoen

Voor mijn kleed heb ik redelijk dun stof gebruikt waar je doorheen kan kijken, daarom heb ik deze dubbel gevouwen. Ik heb het stof in de lengte dubbel zo lang geknipt als uiteindelijke resultaat. In de breedte heb ik 1 cm overgelaten om het te kunnen zoomen. Het uiteindelijke formaat van mijn kleed is 3 m x 1,60 m. 

Stap 3: Lijm de zijkanten

Vouw het stof door midden en plak, met gebruik van textielverf, alle randen aan elkaar op een zijkant na, zodat je het binnenste buiten kan keren. 

Stap 4: Vouw binnenstebuiten

Zodra de lijm droog is en goed vast zit vouw het binnenstebuiten. Gebruik een potlood om ervoor te zorgen dat alle hoeken netjes zitten. 

Stap 5: Vouw het stof

Aan de opening, vouw het stof open en als het nodig is strijk het zodat het op zijn plek blijft. 


Stap 6: Maak de opening dicht

Breng textiellijm aan en maak de opening dicht. 

Stap 7: Plak het aan de vloer

Leg het kleed op de vloer en om het gemakkelijker te maken voor jezelf kun je het vastplakken met tape aan de grond. Dan weet je zeker dat het niet gaat bewegen terwijl je erop tekent. 

Stap 8: Maak je patroon

Voor mijn patroon ben ik begonnen met dunne strepen die ik ga verven en dikkere strepen die ontstaan zodra de tape word verwijderd. Deze stap vergt veel geduld maar het is het zeker waard! 

Stap 9: Voeg iets extra’s toe

Nadat ik alle strepen heb gemaakt heb ik in het midden een driehoek toegevoegd met tape om het interessanter te maken. 


Stap 10: Begin met verven

Verf je stof met een brede kwast. Let op dat je niet over de tape in het midden verft. 

Stap 11: Tijd voor kwasten

Terwijl je wacht tot de verf gedroogd is kun je kwasten toevoegen aan het kleed. Pak je katoenen touw en wikkel deze om je vinger. Voor een langere kwast hou je je vingers uit elkaar, terwijl je het touw er omheen wikkelt. Je moet het ongeveer 40 keer wikkelen. 

Stap 12: Knoop het vast

Pak een stukje touw, haal het door de opening en knoop alles vast.

Stap 13: Maak de bovenkant

Pak nog een stukje touw en wikkel het om de touwtjes heen ongeveer 1 cm onder de bovenkant en knoop het vast. 

Stap 14: Knip de onderkant los

Knip de touwtjes aan de onderkant los. 

Stap 15: Herhaal het proces

Herhaal de bovenstaande stappen nog 3 keer, zodat je vier kwasten hebt. Je kunt de uiteindes ook afknippen, zodat je zeker weet dat ze allemaal hetzelfde formaat zijn. 

Stap 16: Haal de tape los

Zodra alle verf opgedroogd is, is het tijd voor een heus ASMR moment. Trek de tape langzaam los en zie je patroon tot leven komen. En let erop dat kleine imperfecties erbij horen!

Stap 17: Maak de kwasten vast

Lijm of naai de kwasten vast aan de hoeken van het kleed. 

Stap 18: Pro-tip

Je kan dit kleed in je slaapkamer of woonkamer neerleggen, het ziet er super mooi en minimalistisch uit. Als het kleed te glad is, kun je wat lijm aan de onderkant toevoegen en laten opdrogen, zodat het meer frictie heeft.

Wat vind jij van deze DIY?

Reacties