Typografische kunst en lijst | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Typografische kunst en lijst

Reuben Profielfoto/Bedrijfslogo Reuben

Materialen

  • Papier
  • Potlood
  • Liniaal
  • Stiften
  • Dubbelzijdige tape
  • Touw
  • Stukje hout
  • Metaalzaag
  • Textielverf
  • Schaar

Beschrijving

Als je altijd al een gepersonaliseerde typografisch kunstwerk aan je muur wilde is dit het project voor jou! Het is super goedkoop en je hebt niet eens een lijst nodig om het op te hangen. 

Kosten
2 uurMoeilijkheidsgraadMedium

Stap 1: Zoek online

Zoek het internet af voor inspiratie. Pinterest is hiervoor je beste vriend! Je kunt er miljoenen voorbeelden vinden van verschillende quotes in verschillende typografische stijlen. 

Stap 2: Teken je richtlijnen

Gebruik je potlood om richtlijnen te tekenen. Voor de rechte lijnen kun je het beste een liniaal gebruiken en voor de gebogen lijnen kun je bijvoorbeeld een bord gebruiken. 

Stap 3: Schets

Teken de quote en probeer je voorbeeld na te bootsen. Geen zorgen als het niet perfect is want dit geeft het juist een originelere en handgemaakte look. Je kan altijd nog aanpassingen doen. 

Stap 4: Kleur de letters in

Gebruik de stiften om de letters in te kleuren. Ik heb ervoor gekozen om alleen zwarte stiften te gebruiken maar je bent vrij om zoveel kleuren te gebruiken als je wilt. 

Stap 5: Kleur de letters in 2

Voor de grotere letters gebruik ik een dikke stift en voor de kleine of de details gebruik ik een dunne stift. Nadat je alle letters hebt ingekleurd kun je allerlei versiersels toevoegen. 

Stap 6: Zaag het hout

Meet eerst het stuk hout, zodat het dezelfde breedte heeft als je papier. De mijne hebben de juiste dikte maar waren iets te lang dus ik heb er een paar centimer af gezaagd. Gebruik de metaalzaag om het op de juiste formaat te zagen. 

Stap 7: Zet het in elkaar

Plak het papier vast aan de achterkant van de stukjes hout met dubbelzijdige tape. Zo blijft het op zijn plek zonder dat het papier nat word. 

Stap 8: Plaats het touw

Knip een stuk touw af dat anderhalf keer de lengte van je hout is en wikkel het langs de randen met een dubbele knoop, zodat het stevig vast zit. 

Stap 9: Wikkel het touw om

Knip nog een stuk touw af en wikkel het om het hout om ervoor te zorgen dat het hangende gedeelte extra goed vast zit.

Stap 10: Lijm het touw vast

Lijm de uiteindes van het touw aan de achterzijde van het stukje hout.

Stap 11: Hang op

Hang het aan je muur en geniet van het creatieve werk dat je zelf hebt gemaakt! Als je liever een foto of tekening op wilt kunnen kun je de bovenstaande stappen gebruiken om de ‘lijst’ te maken. 


Wat vind jij van deze DIY?

Reacties