Kussensloop zonder naaimachine | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kussensloop zonder naaimachine

Senta Profielfoto/Bedrijfslogo Senta

Materialen

  • Kussen
  • Stof
  • Textiellijm
  • Scharen
  • Liniaal
  • Potlood
  • Linten, kant, versieringen etc.

Beschrijving

De beste manier om meer gezelligheid in je huis te brengen is met kussens, dekens en een mooi tapijt. Het is ook de makkelijkste manier om je huis een transformatie te geven. Alleen al het veranderen van je kussenslopen kan een heel andere vibe geven aan je huis zonder veel geld te besteden. 

Kosten
2 uurMoeilijkheidsgraadMedium

Stap 1: Meet het kussen

Om te bepalen hoeveel stof je nodig hebt moet je eerst het kussen bovenop het stof leggen. Vouw het om het kussen heen en voeg nog 15 tot 20 cm toe.

Stap 2: Markeer je stof

Teken een lijn op het stof waar je het gaat knippen, zorg dat je minimaal 1 cm overhoudt voor de lijm. Teken ook een lijn bij de vouwlijnen zodat het makkelijker is zodra je gaat lijmen. Volg tijdens het knippen de lijnen die je getekend hebt. 

Stap 3: Lijm de zoomen

Creëer een zoom aan het boven- en onderkant van de vierkant door 1 cm van de rand om te vouwen en dit dicht te lijmen. Focus niet teveel op de randen want deze zullen aan de binnenkant van je kussen eindigen. 

Stap 4: Lijm het centrale gedeelte

Als je stof gebruikt met een print zorg dan dat je het neerlegt met de geprinte kant naar boven. Vouw het grootste stuk stof en hou een rand van 15 cm vrij. Vouw nu de hoek aan de rechterzijde terug om een driehoek te creëren. Op deze manier is het makkelijker om de stukken aan elkaar te plakken zonder dat je de vorm verliest. Breng de lijm aan de gevouwen zijde van het stof aan en ontvouw het stof. Herhaal dit proces aan de andere kant. 

Stap 5: Lijm de bovenste vouw

Vouw de 15 cm die je in de vorige stap hebt overgehouden over de andere gevouwen zijdes als een envelop en lijm de zijkanten vast. Dit is de kant die het kussen op zijn plek zal houden in de kussensloop. 

Stap 6: Draai het binnenstebuiten

Wacht totdat de lijm opgedroogd is en draai de kussensloop binnenstebuiten. Als het goed is, heb je een opening aan één zijde met een vouw zoals een standaard kussensloop. 

Stap 7: Creëer je eigen ontwerp

Leg je versieringen over het kussen om je eigen ontwerp te creëren. Speel ermee totdat je tevreden bent. 

Stap 8: Vind het midden van je kussensloop

Voor de stap kun je een liniaal gebruiken om het af te meten maar ik besloot om het door midden te vouwen, plaats de versieringen die in het midden komt en lijm een zijde aan de kussen. 

Stap 9: Vouw uit en lijm

Ontvouw je kussensloop en lijm de andere zijde van de versiering

Stap 10: Meet de afstand

Met een liniaal, meet de afstand tussen de versieringen. Meet de afstand tussen de eerste en de middelste versiering. Nadat de eerste is gelijmd, meet je de afstand tot de volgende enzovoorts. 

Stap 11: Teken een lijn en lijm

Na het meten teken je een lijn met potlood en plak je de lijm daarop. Herhaal dit proces voor alle versieringen 

Stap 12: Snij de uiteindes

Zodra je patroon compleet is met alle versieringen en je lijm droog is, knip je de uiteindes eraf zodat het past op de kussensloop. 

Stap 13: Kussen erin

Stop je kussen in je zelfgemaakte kussensloop en voilá! Een boho kussensloop zonder een naaimachine te gebruiken. 

Wat vind jij van deze DIY?

Reacties