FLAT FOR A PHOTOGRAPHER, Alex Gasca, architects. Alex Gasca, architects. Mediterrane keukens

Appartement inrichten

Appartement inrichten

Hier vind je de beste ideeën, designs en inspiratie voor een interieur voor je appartement dat perfect bij jouw stijl past. Doe inspiratie op via de vele foto's om zo jouw droomhuis te creëren.
Hier vind je de beste ideeën, designs en inspiratie voor een interieur voor je appartement dat perfect bij jouw stijl past. Doe inspiratie op via de vele foto's om zo jouw droomhuis te creëren.

Een appartement inrichten: sommige mensen staan te popelen, terwijl anderen er hoofdpijn en slapeloze nachten van krijgen. Wij weten natuurlijk niet onder welke categorie jij valt, maar kunnen je in ieder geval iets verder op weg helpen als het op een appartement inrichten aankomt. Of je nu zelf aan de slag gaat of dat er een professional ingehuurd gaat worden, kennis van zaken is altijd handig. En ook als jouw huis wat groter is dan een appartement, dan kunnen de volgende tips en ideeën voor jou van belang zijn.

Hoe kan ik mijn appartement inrichten?

Het interieur van een appartement is in de eerste plaats een hele persoonlijke keuze. Ook de ligging van het appartement, de bouwstijl en de grootte spelen daarin een belangrijke rol. Over het algemeen is het zeker aan te bevelen om een appartement ruim te houden, zeker als het grondoppervlakte niet zo groot is. En ruim betekent ook vaak licht. Zeker als er niet zoveel daglicht binnenkomt, is het belangrijk dat je gebruik maakt van witte en lichte tinten. Het is natuurlijk wel dat geen enkel geval gelijk is, laat de omstandigheden dus altijd een rol spelen bij een appartement inrichten.

Welke professionals kan ik inschakelen voor het inrichten van mijn appartement?

Als je het niet ziet zitten om dagen kwijt te zijn aan het bezoeken van meubelboulevards of om bij de bekende Zweedse meubelgigant een interieur bij elkaar te zoeken, dan kun je een expert inschakelen. Een interieurontwerper kan met jouw wensen (en budget!) in gedachten namelijk prima een appartement inrichten. Op die manier is alles naar jouw smaak en wens ingericht en heb je er zelf niet al te veel werk van. Een andere optie is dat al in een eerder stadium een interieurarchitect aan de slag gaat. Doorgaans is dat vooral bij grotere verbouwingen of projecten het geval.

Waar vind ik ideeën en inspiratie op het gebied van appartement inrichten?

De al eerder aangehaalde meubelboulevard kan inspiratie bieden, maar kleinere woonwinkels en boetiekjes kunnen vaak wat meer persoonlijke voorbeelden geven. Maar als jij geen zin hebt om er op uit te gaan, dan kun je ook heel goed online rondneuzen. De keuze aan websites op dat gebied is ontzettend groot. De experts van homify laten je ook graag vele duizenden voorbeelden zien. En daar zit ongetwijfeld een appartement tussen dat geheel naar jouw smaak en voorkeuren is ingericht. Pak je laptop, tablet of smartphone er dus maar bij en laat je lekker inspireren.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!